KMK PKT. 1 – IPGKTI 2012

Posted: September 26, 2012 in Pengakap KLM 17 / IPGKTI

Telah dijalankan pada 19 – 22 September 2012 di Kg. Nelayan Resorts, Teluk Ramunia, Johor. Seramai 92 guru pelatih dan 11 orang jurulatih telah menyertai KMK ini.

sesi laung agong PEK 1

Ketua Kursus terdiri dari En. Tormadi bin Jono dan Pn. Roziah bt. Abu Samah. Peserta di kategorikan kepada Pek 1 dan Pek 2. Sebanyak 9 sekawan telah diujudkan yang terdiri dari semester 4 PISMP dan semester 1 DPLI. Pek 1 terdiri dari Merah 1, Biru 1, Kuning 1, Hijau 1 dan Jingga dan Pek 2 terdiri dari Merah 2, Biru 2, Kuning 2 dan Hijau 2.

sesi ceramah

Jurulatih yang terlibat terdiri En. Ab. latif Awi, Tn. Hj. Yusof Osman, En. Arshad Ismail, Tn. Hj. Ariston Shah Muhaimin, Tn. Hj. Md Zin Badui, Pn. Khalidah, En. Zainal Abidin dan En. Mustaffa Othman.

makan tengahari secara berjemaah

sistem pangkalan – sejarah pengakap

kem kraf

melipat khemah dan berkemas untuk pulang

Pengisian kursus melibatkan sesi ceramah, sistem berpangkalan dan aktiviti semasa perkhemahan seperti pemeriksaan pagi, perhimpunan pagi dan sebagainya.


peserta dan jurulatih kursus

Kursus ditutup oleh wakil Pengarah IPGKTI iaitu Tn. Hj. Abdullah Zidi. Semua peserta kursus diistiharkan lulus oleh Ketua kursus dan disarungkan dengan woogle Gilwell. Diharapkan semua yang lulus akan meneruskan kegiatan kepengakap di peringkat sekolah dan mengikuti KMK 3 dan 4 dan seterusnya memperolehi 2 biji Manikayu dan bergelar Pemimpin Pengakap
yang bertauliah.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s