Kursus Kejurulatihan Penolong Jurulatih Kebangsaan

Posted: April 6, 2010 in Kursus Kepengakapan

Telah dijalankan di Maktab Perguruan Tengku Ampuan Afzan, Kuala Lipis, Pahang Darul Makmur pada 3 – 9 Oktober 2004 anjuran MPKLM/BPG dengan kerjasama PPM. No. Kursus adalah PPM-CALT-24 dan 25. Pengarah kursus CALT 24 ialah En. Zainal Mohd. Salleh dan CALT 25 ialah Tn. Hj. Mohd.Kamar Zainudin. Seramai 60 orang peserta terdiri dari pasukan latihan negeri dan mpklm.

11 orang barisan jurulatih telah membantu kursus ini terdiri daripada Tn. Hj. Shukor Mohsin, Tn. Hj. Othman Md. Derus, Yeo Seng Choon, Mohd Zaki Nuruddin, Shapee Md. Zain, Hj. Shaikh Fadillah Sh. Harun, Hj. Esa Manap, Khoo Hock Hoi, Hj. Wan Yaacob Wan Omar, Yaacob Ismail,  dan Lau Hooi Lin dan 12 orang pembimbing terdiri daripada Shah Anuar Harun, Hj. Ahmad Tajudin Md. Salleh, Hj. Yusof Osman, Ahmad Patakon Karino, Hj. Mohd Fathil Abd. Majid, Hj. Zulkifli Maulud, Wan Kamarudin Wan Hasan, Dr. Lim Yak Hong, Hj. Khairil Sulaiman, Zulkafli Ariffin, Mohd Radhi Johari dan Hj. Yusoff Said.

6 kumpulan telah dibentuk terdiri dari Jati, Keruing, Merbau, Cengal, Tembusu dan Berlian.Setiap kumpulan dibimbing oleh 2 orang pembimbing.

Perasmian kursus telah dilakukan oleh Ketua Pesuruhjaya Pengakap Negara Malaysia iaitu  Y. Bhg. Kol. Prof. Dato’ Dr.Hj. Kamaruddin Kachar dan penutupan oleh Pengarah MPTAA, Tn. Hj. Baharin.

Pada 6 Oktober 2004 Kem Tan Sri Abdul Rafie Mahat telah dirasmikan oleh Y.Bhg. Tn. Hj. Abdullah Abdul Kadir, Pengarah Pendidikan Guru bertempat di MP. Tengku Ampuan Afzan.

Pada 9 Oktober 2004 dua orang telah dianugerahkan dengan 4 biji manikayu penyandang. Mereka ialah Mohd Radhi Johari dan Mohd Said.

Peristiwa sepanjang kursus CALT

Perasmian kursus oleh Datuk Kamaruddin Kachar

Istiadat Perhimpunan Pagi

Barisan jurulatih antarabangsa

Kumpulan Keruing di bawah pimpinan Yusof
dan Ahmad Patakon

Istiadat Menurunkan Bendera

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s